Mus rabarbarowy

Świetny dodatek do deserów, naleśników, gofrów. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Słodki i lekko kwaśny jednocześnie.

Składniki:
(na mały słoiczek)

3 rabarbary po ok 30cm każdy,
4 łyżki cukru,
2 łyżki wody.

Przygotowanie:
Rabarbar myjemy, kroimy na około 2 cm kawałki.
Przekładamy do rondla, dodajemy wodę oraz cukier.
Dusimy przez około 5 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
Po tymczasie rabarbar powinien być całkowicie miękki, rozpadający się.
Jeśli mazbyt dużo wody, należy przecedzić na sitku.
Przekładamy do słoiczka.


Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec