Sałatka z mixem kasz i mieszanką meksykańską

Danie to przygotujemy w kilka chwil.
Nie dość, że jest łatwa i pyszna to jeszcze uniwersalna i zdrowa. Można ją zjeść jako:
- sałatkę na kolację,
- zabrać jako lunch do pracy/szkoły,
- na ciepło jako dodatek do obiadu z mięsem.


Składniki:
2 saszetki mixu ziaren multigrano (kasza pęczak, kasza owsiana prażona, ryż czerwony, siemię lniane)
sałatka meksykańska w puszce - masa po odsączeniu 260g (kukurydza, groszej, marchewka, czerwona fasola),
pół łyżeczki soli

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut.
Odsączamy dokładnie. 
Sałatkę meksykańską przesypujemy na sito, aby odlać zalewę. Dodajemy do mixu kasz. Mieszamy.



Komentarze