Składniki:
100ml mleka,
3 łyżki jogutu naturalnego,
jajko,
4 duże łyżki mąki,
2 łyżki wiórków kokosowych,
łyżka cukru,
szczypta soli,
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
łyżka masła,
garść malin,
kilka czereśni
Przygotowanie:
Jajko mieszamy razem z mlekiem, jogurtem oraz cukrem. Następnie stopniowo mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy.
Z 4-5 czereśni usuwamy pestkę, wraz z malimami dodajemy do masy. Odstawiamy na 5minut.
Na rozgrzaną patelnię z masłem wykładamy za pomocą łyżki masę - po około 3 łyżki na sztukę.
Smażymy na lekko rumiany kolor zobu stron na średnim ogniu.
Podajemy z syropem klonowym lub świeżymi owocami.
Komentarze
Prześlij komentarz