Sałatka z dynią

Kasza nie tylko na drugie danie do kotleta - można z nią zrobić także fajną sałatkę. W tym wydaniu kasza pęczak, dynia, ser feta oraz orzechy - iście jesiennie.
Możemy podawać ją na ciepło, ale dobrze smakuje też na zimno.



Składniki:
saszetka kaszy pęczak,
dynia hokkaido- około 1/4 małej sztuki,
70 g sera feta,
garść orzechów włoskich,
sól morska,
szczypta tymianku,
szczypta mielonego kolorowego pieprzu

Przygotowanie:
Dynię myjemy kroimy na plastry ok 1 cm, posypujemy solą, tymiankiem oraz pieprzem. Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na około 30 minut. Następnie kroimy w kostkę.
Kaszę gotujemy około 20 minut.
Ser feta kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy razem.

Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec