Surówka z kapustą pekińską

Surówka obiadowa, ale i na grilla z kapustą pekińską, porem, marchewką, cebulką, pomidorem oraz ogórkiem kiszonym. Lekko pikantna i chrupiąca.



Składniki:
1 średniej wielkości kapusta pekińska
1-2 ogórki kiszone,
kawałek pora,
1 duża cebula czerwona,
3 pomidory średniej wielkości,
2 duże marchewki
2 łyżki oleju pikantnego z papryką i bazylią
Przygotowanie:
Z kapusty odcinamy końcową twardą część.
Pozostałą drobno szatkujemy.
Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach na tartce.
Por kroimy w cienkie plastry, cebulę, pomidora i ogórka w małą kostkę.
Wszystkie warzywa mieszamy razem, dodajemy olej.
Odstawiamy na kilka minut.

Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec