Jaglanka z truskawkami i czereśniami

Zdrowe śniadanie z płatkami jaglanymi, świeżymi dojrzałymi truskawkami i czereśniami. Porcja dla dwóch osób!



Składniki:
400 ml mleka,
7 łyżek płatków jaglanych,
łyżeczka syropu klonowego
ok 150 g truskawek,
garść czereśni

Przygotowanie:
Mleko podgrzewamy z syropem klonowym. Zalewamy nim płatki. Odstawiamy na 5 minut pod przykryciem.
Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, z czereśni usuwamy pestkę.
Do płatków jaglanych dodajemy owoce.


Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec