Sałatka z mozzarellą na grilla

Sałatka z chrupiącą sałatą lodową, pomidorkami, cebulą oraz mozzarellą i serem sałatkowym. A smak całej sałatki podkreśla dressing z octu balsamicznego z Modeny oraz oliwy.
Szybka w przygotowaniu sałatka, idealna do mięs obiadowych, ale i na grilla.


Składniki:
pół główki sałaty lodowej,
3 żółte podłużne pomidory,
6-8 pomidorków czerwonych koktajlowych,
duża czerwona cebula,
3/4 papryki czerwonej,
2 rzodkiewki,
duży ogórek świeży,
ogórek kiszony,
ogórek małosolny,
pęczek szczypiorku,
duża kulka sera mozzrella,
pół opakowania sera sałatkowego najlepiej półtłustego,
3 łyżki oliwy lub oleju,
łyżka octu balsamicznego PONTI z Modeny
szczypta soli

Przygotowanie:
Sałatę rozdzielamy na mniejsze kawałki.
Ogórka zielonego obieramy ze skóry.
Pomidory koktajlowe kroimy na pół lub ćwiartki, pomidory żółte na 8 części, cebulę w piórka, ogórki w półplastry, rzodkiewkę w plastry lub jeśli są duże w półplastry, szczypiorek siekamy.
Sery kroimy w mniejszą kostkę.
Wszystkie składniki razem mieszamy.
Do oliwy/olejku dodajemy ocet balsamiczny oraz szczyptą soli.
Przed podaniem polewamy gotowym dressingiem.


Ocet balsamiczny PONTI możecie kupić w tradycyjnych sklpeach w całej Polsce takich jak Macro C&C, Selgros, E.Leclerc, Intermache, Auchan, Carrefour, Dekilatesy Centrum i sklepy internetowe np. frisco.pl

Komentarze

Prześlij komentarz