Kokosowy chia z jeżynami

 Zdrowa szybka przekąska na bazie mleka kokosowego, nasion chia i słodko - kwaśnych jeżyn.

Przygotowane dzień wcześniej to świetna opcja na wynos do pracy.

Składniki:

200 ml mleka kokosowego (może być light),

2 łyżki nasion chia,

łyżka syropu klonowego,

80 g jeżyn


Przygotowanie:

Do mleka dodajemy nasiona chia. Mieszamy, ostawiamy na kilka godzin do lodówki - w tym czasie przemieszać dwa razy.  

Przekładamy do słoiczków/pojemników, dodajemy jeżyny.



Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec