Pieczony łosoś

Szybki i łatwy pomysł na zdrowy obiad - pieczona ryba w tym przypadku łosoś z pieprzem cytrynowym i koperkiem.

 


Składniki:

3-4 kawałki filetu łososia ze skórą po ok 15 cm,

pół pęczku koperku,

sól, pieprz cytrynowy

cytryna

 

Przygotowanie:


Rybę przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.

Koper siekamy. Filet z łososia opruszamy solą, pieprzem oraz koperkiem.

Pieczemy przez 15-20 minut (w zależności od grubości ryby) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 

Przed podaniem skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny.

Podajemy z warzywami (w mnie mieszanka brokuł, kalafior, marchew).

 

Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec