Warzywny kociołek z kurczakiem curry

Dużo sezonowych warzyw: cukinia, papryka, pomidory, fasolka szparagowa, cebula oraz filety z kurczaka z przyprawą curry - danie jednogarnkowe, duża porcja dla całej rodziny!


Składniki:

2 średniej wielkości cukinie,

2 papryki czerwone,

2 papryki zielone,

duża garść fasoli szparagowej zielonej,

2 cebule,

5-6 pomidorów polnych,

800 g  filetów z piersi kurczaka,

sól, pieprz, łyżeczka curry,

łyżka oleju

 

Przygotowanie:

Mięso kroimy w małą kostkę, posypujemy curry.
Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, cukinię w kostkę, z fasoli odcinamy końcówki.

Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę.

Na dużą głęboką patelnię lub garnek wrzucamy kurczaka wraz z olejem, cebulą oraz fasolką, podsmażamy przez 5 minut, mieszając co jakiś czas. Następnie dodajemy paprykę. Dusimy na średnim ogniu przez 20 minut, mieszając co jakiś czas, następnie dodajemy cukinię oraz pomidory i dusimy do miękkości cukinii.

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec