Pieczone mięso - pałeczki kurczaka w marynacie. z majonezu, ketchupu, przypraw oraz cebuli. To danie robi się praktycznie samo. Wystarczy pokroić cebulę, majonez wymieszać z ketchupem i przyprawami.
Całość wraz z mięsem umieścić w naczyniu żaroodpornym na godzinkę i obiad gotowy!
Sprawdź też przepis na schab w sosie majonezowym, przepis TUTAJ.
Składniki:
10 dużych pałeczek z kurczaka,
500 g cebuli,
2 łyżki przyprawy gyros,
3 łyżki majonezu,
3 łyżki ulubionego ketchupu,
łyżeczka słodkiej papryki
Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy na grube plastry. Dodajemy majonez, ketchup, paprykę - dokładnie mieszamy.
Pałeczki posypujemy przyprawą gyros.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę cebuli, na niej układamy mięso i przykrywamy pozostałą częścią cebuli.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 1 godzinę 15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz