Pałeczki z kurczaka w marynacie majonezowej

 Pieczone mięso - pałeczki kurczaka w marynacie. z majonezu, ketchupu, przypraw oraz cebuli. To danie robi się praktycznie samo. Wystarczy pokroić cebulę, majonez wymieszać z ketchupem i przyprawami.

Całość wraz z mięsem umieścić w naczyniu żaroodpornym na godzinkę i obiad gotowy!

Sprawdź też przepis na schab w sosie majonezowym, przepis TUTAJ.



Składniki:

10 dużych pałeczek z kurczaka,

500 g cebuli,

2 łyżki przyprawy gyros,

3 łyżki majonezu,

3 łyżki ulubionego ketchupu,

łyżeczka słodkiej papryki


Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy na grube plastry. Dodajemy majonez, ketchup, paprykę - dokładnie mieszamy.
Pałeczki posypujemy przyprawą gyros.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę cebuli, na niej układamy mięso i przykrywamy pozostałą częścią cebuli.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 1 godzinę 15 minut.



Komentarze