Śniadaniowa zapiekanka z serka wiejskiego z dodatkiem jajkiem oraz warzyw: szpinak, pieczarki, papryka, cukinia. Całość posypana serem cheddar.
Ostudzona będzie bardziej zwarta.
Składniki:
2 op. serka wiejskiego po 200 g,
4 jajka,
pół małej cukinii,
2 garści szpinaku baby,
pół dużej czerwonej papryki,
4 - 5 pieczarek (w mnie brązowe),
100 g sera cheddar,
sól, pieprz,
szczypiorek
Przygotowanie:
Serki mieszamy razem z jajkami, dodajemy szpinak. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy dużą szczyptę soli oraz pieprzu. Układamy pokrojoną w plastry cukinię oraz pieczarki, w kostkę paprykę.
wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. następnie posypujemy serem i pieczemy jeszcze około 10 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz