Zapienkanka z serka wiejskiego, jajek i warzyw

 Śniadaniowa zapiekanka z serka wiejskiego z dodatkiem jajkiem oraz warzyw: szpinak, pieczarki, papryka, cukinia. Całość posypana serem cheddar.
Ostudzona będzie bardziej zwarta.



Składniki:

2 op. serka wiejskiego po 200 g,

4 jajka,

pół małej cukinii,

2 garści szpinaku baby,

pół dużej czerwonej papryki,

4 - 5 pieczarek (w mnie brązowe),

100 g sera cheddar,

sól, pieprz,

szczypiorek


Przygotowanie:

Serki mieszamy razem z jajkami, dodajemy szpinak. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy dużą szczyptę soli oraz pieprzu. Układamy pokrojoną w plastry cukinię oraz pieczarki, w kostkę paprykę.
wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. następnie posypujemy serem i pieczemy jeszcze około 10 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.


Komentarze