Grillowane kotlety z dodatkiem cebuli i czosnku, otulone cienkimi plastrami boczku. U nas zawsze są w sezonie grillowym, a poza można zrobić także np. elektrycznym lub patelni grillowej.
Podajemy ze świeżymi warzywami albo młodą kapustą i ziemniakami.
Składniki:
500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego,
200 g plastrów boczka parzonego,
cebula,
3 - 4 ząbki czosnku,
2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego
Przygotowanie:
Cebulę drobno kroimy, czosnek wyciskamy przez praskę - dodajemy do mięsa wraz z przyprawą. Dokładnie mieszamy. Formujemy 8 kotletów, które owijamy boczkiem - każdy dwoma plastrami, tak, aby się przecinały.
Grillujemy na rozgrzanym ruszcie lub na grillu elektrycznym po kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie gotowe a boczek dobrze zarumienony.
Smacznego! ;)
Komentarze
Prześlij komentarz