Grillowane kotlety z boczkiem

 Grillowane kotlety z dodatkiem cebuli i czosnku, otulone cienkimi plastrami boczku. U nas zawsze są w sezonie grillowym, a poza można zrobić także np. elektrycznym lub patelni grillowej.
Podajemy ze świeżymi warzywami albo młodą kapustą i ziemniakami.


Składniki:

500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego,

200 g plastrów boczka parzonego,

cebula,

3 - 4 ząbki czosnku,

2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego

 

Przygotowanie:

Cebulę drobno kroimy, czosnek wyciskamy przez praskę - dodajemy do mięsa wraz z przyprawą. Dokładnie mieszamy. Formujemy 8 kotletów, które owijamy boczkiem - każdy dwoma plastrami, tak, aby się przecinały.

Grillujemy na rozgrzanym ruszcie lub na grillu elektrycznym po kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie gotowe a boczek dobrze zarumienony.


Smacznego! ;)


Komentarze