Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą

 Szybka surówka obiadowa z czerwonej kapusty z dodatkiem słodkiego jabłka, pikantnego pora, złocistej kukurydzy konserwowej oraz majonezu.

Składniki:

pół mniejszej główki czerwonej kapusty,

duże jabłko,

por - biała i jasnozielona część (około20cm),

kukurydza w puszce,

2 łyżki majonezu,

sól, pieprz


Przygotowanie:

Kapustę drobno kroimy,
por kroimy na pół, a następnie w cienkie plastry,
jabłko obieramy i kroimy w kostkę,
kukurydzę odsączamy z zalewy.

Wszystkie składniki mieszamy raz z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.


Komentarze

Ciasto jesienny BIT

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Najlepsze ciasto z jabłkami

Kiesznki z łososiem

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec