Małe fileciki z polędwiczek z filetu kurczaka z przyprawami, otulone boczkiem - będą super pomysłem na przekąskę na ciepło na imprezowy stół, ale także jako mięso obiadowe.
SPRAWDŹ także przepis na
ROLADKI Z PAPRYKĄ I CEBULĄ
oraz FILET Z KURCZAKA PO WŁOSKU.
Składniki:
13-16 polędwiczek z kurczaka (lub pierś z kurczaka pokrojona na paski),
13-16 plastrów boczku parzonego,
ketchup,
przyprawa do kurczaka (w mnie złocista),
czosnek w proszku,
sól
Przygotowanie:
Każdy filet lekko rozklepujemy, posypujemy solą, przyprawą do kurczaka, czosnkiem oraz smarujemy łyżeczką ulubionego ketchupu.
Na każdym plastrze boczku układamy filet i zwijamy.
Możemy spiąć za pomocą wykałaczki lub nadziać po około 4 sztuki na patyczki szaszłykowe, aby nie otwierały się podczas pieczenia.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut, aż boczek się zarumieni.
Komentarze
Prześlij komentarz