Obiad lub kolacja gotowa w 15 minut!
W wersji z szynką, dużą ilością sera, suszonymi pomidorami, pesto oraz oliwkami.
Składniki:
1 gotowa pinsa,
4 łyżki rozdrobionych pomidorów lub passaty pomidorowej,
5-6 łyżeczek zielonego pesto,
3-4 oliwki (lub więcej jeśli lubimy)
3 platerki ulubionej wędliny/szynki,
kilka suszonych pomdorów w oleju
(w całości lub w paskach),
około 100 g tartego sera cheddar
łyżeczka suszonej bazylii
kilka świeżych listków bazylii
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzwamy do 200 stopni.
Spód pinsy smarujemy passatą pomidorową oraz pesto, pozypujemy suszoną bazylią. Układamy szynkę.
Pomidory jeśli są w dużych kawałkach kroimy na mniejsze, oliwki na pół lub w plastry, układamy na całości.
Posypujemy serem.
Wstawamy do piekarnika na około 10-12 minut, aż ser się roztopi.
Przed podaniem dekorujemy świeżą bazylią.
Komentarze
Prześlij komentarz