Rogale a'la pizza

 Rogale z ciasta na pizzę wypełnione serem, szynką.
Fajna i ciekawa przekąska na imprezkę lub jako przekąska.

Podawać koniecznie z dipem koperkowym lub dipem czosnkowym.

 

Składniki:

gotowe ciasto na pizzę 400 g\,

150 g sera żółtego (u mnie Gouda),

5 plasterków szynki,

3-4 łyzki pikantnego ketchupu,

łyżeczka suszonej bazylii,

czarnuszka,

prażona cebulka

 

Przygotowanie:

Ciasto rozwijamy na blaszce do pieczenia.

Całość smarujemy ketchupem, posypujemy bazylią.

Na połowie układamy szynkę, starty na tartce ser żółty.
Przykrywamy połową bez szynki i sera.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kroimy długie trójkąty, które zwijamy jak rogaliki.

Posypujemy czarnuszką i prażoną cebulką.

Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20 minut.

 

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros