Mini pizzerinki z ciasta francuskiego

 Małe przekąski z szynką, serem, ogórkiem konserwowym oraz papryką. Szybkie i łatwie w przygotowaniu, idealne na imprezę.



Składniki:

opakowanie ciasta francukiego,

4 plasterki szynki konserowej,

kawałek żółtej papryki,

5-6 malutkich ogórków konserwowych,

około 100 - 120g sera żółtego,

łyżka ketchupu,

oregano

 jajko

 

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do do 200 stopni. 

Ciatso francsukie musi być zimne z lodówki.

Rozwijamy i smarujemy ketchupem, posypujemy delikatnie oregano.

Układamy plastry szynki, pokroją w cienkie plastry paprykę, oraz pokrojone ogórki konserwowe. Całość posypujemy startym żółtym serem.

Zwijamy w rulon po krótkiej krawędzi. Kroimy na około 1cm kawałki.

Ukladamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

 Pieczemy około 20 minut.

 

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros