Małe przekąski z szynką, serem, ogórkiem konserwowym oraz papryką. Szybkie i łatwie w przygotowaniu, idealne na imprezę.
Składniki:
opakowanie ciasta francukiego,
4 plasterki szynki konserowej,
kawałek żółtej papryki,
5-6 malutkich ogórków konserwowych,
około 100 - 120g sera żółtego,
łyżka ketchupu,
oregano
jajko
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do do 200 stopni.
Ciatso francsukie musi być zimne z lodówki.
Rozwijamy i smarujemy ketchupem, posypujemy delikatnie oregano.
Układamy plastry szynki, pokroją w cienkie plastry paprykę, oraz pokrojone ogórki konserwowe. Całość posypujemy startym żółtym serem.
Zwijamy w rulon po krótkiej krawędzi. Kroimy na około 1cm kawałki.
Ukladamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy około 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz