Domowe zapiekanki z farszem z pieczarek, cebuli, szynki oraz dużej ilości sera żółtego.
Zapieczone w piekarniku, chrupiące z zewnątrz oraz miękkie w środku.
Bardzo dobrze smakują podane razem z tym DIPem hamburgerowym!
Składniki:
8 bułek kajzerek,
500 g pieczarek,
3 średniej wielkości cebule,
200 g ulubionej szynki,
250 g sera żółtego,
majonez
sól, pieprz, majeranek,
2 łyżki masła
Przygotowanie:
Cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę.
Podsmażamy na maśle z dużą szczyptą soli, pieprzem oraz łyżeczką majeranku aż z pieczarek odparuje nadmiar wody,a cebula bedzie miękka.
Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Bułki kroimy na pół, Smarujemy po łyżeczce majonezu na każdą połówkę.
Wykładamy farsz z pieczarek oraz pokrojoną w kostkę szynkę.
Pospujemy serem żółtym.
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 10-15 minut, aż bułki będą lekko chrupiące.
Komentarze
Prześlij komentarz