Domowe zapiekanki na kajzerce

Domowe zapiekanki z farszem z pieczarek, cebuli, szynki oraz dużej ilości sera żółtego.
Zapieczone w piekarniku, chrupiące z zewnątrz oraz miękkie w środku.
Bardzo dobrze smakują podane razem z tym DIPem hamburgerowym!

 

Składniki:

8 bułek kajzerek,

500 g pieczarek,

3 średniej wielkości cebule,

200 g ulubionej szynki,

250 g sera żółtego,

majonez

sól, pieprz, majeranek,

2 łyżki masła

 

Przygotowanie:

Cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę.
Podsmażamy na maśle z dużą szczyptą soli, pieprzem oraz łyżeczką majeranku aż z pieczarek odparuje nadmiar wody,a cebula bedzie miękka. 

Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.

Bułki kroimy na pół, Smarujemy po łyżeczce majonezu na każdą połówkę.

Wykładamy farsz z pieczarek oraz pokrojoną w kostkę szynkę.

Pospujemy serem żółtym.

Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 10-15 minut, aż bułki będą lekko chrupiące.

 

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros