Dip hamburgerowy

 Dip na bazie majonezu, jogurtu greckiego z dodatkiem ketchupu, cebuli oraz ogórka konserwowego.
Świetnie sprawdzi się np. do haburgerów czy domowych zapiekanek z pieczarkami. 

 

Składniki:

 duża łyżka majonezu,

około 150 g jogurtu greckiego,

3 łyżki ketchupu, 

średniej wiekości cebula,

4 duże ogórki konserwowe,

sól,

pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku. 

 

 

Przygotowanie:

Do majonezu dodajemy jogurt grecki, ketpuch oraz drobno posiekaną cebulę, ogórki konserwowe, paprykę w proszku.
Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą.

 

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros