Grzanka z pesto, serem burrata i pomidorami

Pyszna chrupiąca grzanka z niesamwicie kremowym pesto Barilla Genovese, serem burrata, świeżymi słodkimi pomidorami i listkami bazylii.

Ten prosty przepis sprawdzi się jako szybkie i pyszne śniadanie, ale także jako przekąska na impezie! 

 

Filmik z przygotowania zobaczysz na moim koncie na:

INSTGRAMIE
oraz  TIK-TOK

 [reklama, współpraca reklamowa]




Składniki: 

pół bagietki,

4 łyżeczki pesto Barilla Genovese,

pół  sera burrata,

kilka małych pomidorów,

kilka listków bazylii,

oliwa lub łyżeczka masła

 

Przygotowanie:

Bagietkę kroimy na pół, 
Na rozgrzanej patelni z oliwą lub masłem podgrzewamy chwilę wewnętrzną stroną, aż się rozumieni i będzie lekko chrupiąca.

Smarujemy pesto Barilla Genovese, układamy delikatny ser burrata, przekrojone na pół pomidorki oraz listki świeżej bazylii.

Smacznego!



Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros