Truskaweczki, moje kochane dawno wyczekiwane! W końcu mogłam je zjeść!
opakowanie makaronu ( u mnie wstążki)
kilogram truskawek
4 łyżki śmietany 12%
cukier (wg uznania)
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (najlepiej al dente).
Truskawki myjemy, kroimy w plastry. Posypujemy cukrem (jeśli są bardzo słodkie jest on zbędny).
Odstawiamy na kilka minut, żeby puściły sok.
Następnie dodajemy śmietanę i mieszamy.
Na talerz nakładamy makaron, a na niego truskaweczki.
Składniki:
opakowanie makaronu ( u mnie wstążki)
kilogram truskawek
4 łyżki śmietany 12%
cukier (wg uznania)
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (najlepiej al dente).
Truskawki myjemy, kroimy w plastry. Posypujemy cukrem (jeśli są bardzo słodkie jest on zbędny).
Odstawiamy na kilka minut, żeby puściły sok.
Następnie dodajemy śmietanę i mieszamy.
Na talerz nakładamy makaron, a na niego truskaweczki.
Smacznego:)
Ale narobiłaś mi apetytu. :) Poprzednie danie - naleśniki ze szpinakiem także lubię, zrobię jedno i drugie.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńBardzo prosti, szybko i smacznie ...
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam.
Jak ja dawno nie jadłam takiego makaronu, dzięki za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuń