Składniki:
szklanka mąki,
pół szklanki cukru,
100 g masła,
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
1/4 łyżeczki sody,
2 jajka
Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo jajka.
Do przesianej maki dodajemy proszek, sodę i utartą masę maślaną.
Mieszamy wszystko dokładnie.
Pieczemy w urządzeniu do wypiekania cupcake 20 minut.
Po ostudzeniu dekorujemy kremem waniliowym lub bitą śmietaną i kolorowymi pisakami i innymi według uznania.
szklanka mąki,
pół szklanki cukru,
100 g masła,
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
1/4 łyżeczki sody,
2 jajka
Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo jajka.
Do przesianej maki dodajemy proszek, sodę i utartą masę maślaną.
Mieszamy wszystko dokładnie.
Pieczemy w urządzeniu do wypiekania cupcake 20 minut.
Po ostudzeniu dekorujemy kremem waniliowym lub bitą śmietaną i kolorowymi pisakami i innymi według uznania.
Komentarze
Prześlij komentarz