Świąteczne babeczki

Składniki:
szklanka mąki,
pół szklanki cukru,
100 g masła,
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
1/4 łyżeczki sody,
2 jajka

Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo jajka.
Do przesianej maki dodajemy proszek, sodę i utartą masę maślaną.
Mieszamy wszystko dokładnie.

Pieczemy w urządzeniu do wypiekania cupcake 20 minut.


Po ostudzeniu dekorujemy kremem waniliowym lub bitą śmietaną i kolorowymi pisakami i innymi według uznania.
 

Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec