25 stycznia 2016

Pieczeń z żurawiną



Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego indyczego,
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego,
100g żurawiny,
kilka sztuk dużych rodzynek,
2 jajka,
pół suchej bułki,
1-2 łyżki bułki tartej,
łyżka oleju,
łyżka soli,
pieprz
masło lub inny tłuszcz do wysmarowania formy

Przygotowanie:
Suchą bułkę namaczany i odsączamy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Wykładamy do małej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem.
Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni.

Można podawać na zimno i na ciepło.





4 komentarze:

  1. Bardzo fajny pomysł na pieczeń. Do tego ziemniaczek, sosik, liść sałaty i wszyscy szczęśliwi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z chlebkiem (jako kanapka) też fajnie smakuje :)

      Usuń
  2. kocham połączenie indyka i żurawiny w każdym wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...