13 kwietnia 2016

Pieczeń z warzywami

Po pieczeni z żurawiną, przyszedł czas na pieczeń z warzywami.

Składniki:
800 g mięsa mielonego z szynki,
8 średniej wielkości pieczarek,
pół dużej czerwonej papryki,
duża cebula,
2 łyżki posiekanego lubczyku,
jajko,
2-3 łyżki bułki tartej,
sól czosnkowa,
pieprz

Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Pieczarki dokładnie myjemy i wraz z papryką kroimy w większą kostkę.
Do mięsa dodajemy warzywa, lubczyk, jajko, bułkę tartą i mieszamy. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pieczemy w keksówce przez około godzinę w 180 stopniach.




4 komentarze:

  1. uwielbiam
    http://monikawkuchnifika.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :)
      polecam też tę z żurawiną! połączenie owoców i mięsa zawsze jest znakomite! :)

      Usuń
  2. Wygląda bardzo zacnie. Widzę pieczarki, więc przy okazji zapraszam do akcji pieczarkowej startującej już w poniedziałek ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie pieczenie na kanapki :)
    Są rewelacyjne :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...