20 czerwca 2016

Owsianka z truskawkami

Nie przepadam za owsianką, która jest mdłą papką. Dlatego też od dłuższego czasu mam jeden i sprawdzony sposób na nią. Do tego dziś owoce sezonowe - truskawki.


Składniki:
5 łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
szczypta soli,
truskawki - około 10 sztuk.

Przygotowanie:
Płatki zalewamy mlekiem wraz ze szczyptą soli i gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez ok 7 minut, następnie odstawiamy na 5, żeby naciągnęły mleka.
Truskawki kroimy na4 części i wykładamy na płatki.


2 komentarze:

  1. ostatnio to moje codzienne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A mówią, że nie może być pysznie i zdrowo, a tu proszę!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...