Sałatka z porem, kukurydzą i ananasem

Częsta pozycja na wszelkich spotkaniach i imprezach u nas, i naszych znajomych. Przygotowanie jej zajmie Wam kilka chwil. Jest lekko słodka i delikatna.
Można zapakować ją w słoiczek na wynos do pracy.

Składniki:
około 10 cm kawałek pora,
5 dużych jajek,
seler konserwowy - słoiczek,
3/4 puszki kukurydzy konserwowej,
puszka ananasa w kawałkach,
3 łyżki majonezu,
sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Drobno kroimy albo ścieramy na grubych oczkach na tartce.
Seler, kukurydzę i ananasa odsączamy z zalewy.
Por kroimy w cieniutkie półplasterki.
Wszystkie składniki mieszamy razem dodając majonez, na koniec doprawiając do smaku solą i pieprzem.


Komentarze

Prześlij komentarz