21 czerwca 2017

Truskawkowa jogurtowa babka bez pieczenia

Nie ma chyba łatwiejszej babeczki w przygotowaniu,a na upalne dni taki deser jest idealny i orzeźwiający.

Składniki:
600 g jogurtu naturalnego typu greckiego
2 galaretki truskawkowe
500 g truskawek

Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy.
Truskawki kroimy w kostkę.
Do jogurtu dodajemy stopniowo galaretkę i truskawki.
Przekładamy do formy.
Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny.


5 komentarzy:

  1. Wygląda trochę jak beza :D Uwielbiam takie szybkie ciasta

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale super wygląda, pychotka! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. wow aż slinka leci... dzieki wielkie mam juz pomysł na ciasto :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...