Schab faszerowany pomidorami

Pyszne, aromatyczne pieczone mięso z pomidorami.

Składniki:
500 - 600 g schabu,
15-17 kawałków suszonych pomidorów,
szklanka wody,
1/4 szklanki oleju,
1/2 łyżeczki soli,
2 łyżeczki papryki słodkiej,
kilka listków świeżej bazylii,
pieprz czarny - szczypta,
bazylia, oregano

Przygotowanie:
Pomidory zalewamy wodą,olejem, solą, pieprzem, świeżą balią oraz łyżeczką słodkiej papryki. Mieszamy dokładnie, odkładamy na godzinę - półtorej co jakiś czas mieszając.

W schabie robimy kieszonkę, którą wypełniamy odsączonymi pomidorami.
Mięso nacieramy z każdej strony papryką, bazylią,oregano. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny.

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, pieczemy 40minut.


Komentarze