Składniki:
saszetka ryżu
szklanka mleka
skórka otarta z cytryny
kilka wydrylowanych wiśni
100 g borówek amerykańskich
łyżeczka cukru.
Przygotowanie:
Wodę na ryż zagotować razem z mlekiem, zmniejszyć ogień, wrzucić ryż i skórkę z cytryny - czas gotowania według instrukcji na opakowaniu.
Na dno rondelka wlewamy dwie łyżki wody, wrzucamy owoce, dodajemy łyżeczkę cukru i na małym ogniu, mieszając co jakiś czas, czekamy aż będą miękkie.
Na ugotowany i odsączony ryż wykładamy na talerz, a na niego owoce.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji: W wiśniowym sadzie;
Owoce, teraz, latem to jest to!!!
OdpowiedzUsuńA ten przepis brzmi po prostu rewelacyjnie.
Mmmm....pychotaaaa!
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! Owocowe obiadki to, to co lubię najbardziej:)
OdpowiedzUsuń