Owocowy obiad

Składniki:

saszetka ryżu
szklanka mleka
skórka otarta z cytryny
kilka wydrylowanych wiśni
100 g borówek amerykańskich
łyżeczka cukru.

Przygotowanie:

Wodę na ryż zagotować razem z mlekiem, zmniejszyć ogień, wrzucić ryż i skórkę z cytryny - czas gotowania według instrukcji na opakowaniu.

Na dno rondelka wlewamy dwie łyżki wody, wrzucamy owoce, dodajemy łyżeczkę cukru i na małym ogniu, mieszając co jakiś czas, czekamy aż będą miękkie.

Na ugotowany i odsączony ryż wykładamy na talerz, a na niego owoce.

Smacznego:)



Przepis dodaję do akcji: W wiśniowym sadzie;

Komentarze

  1. Owoce, teraz, latem to jest to!!!
    A ten przepis brzmi po prostu rewelacyjnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie! Owocowe obiadki to, to co lubię najbardziej:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz