Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
1 surowe jajko
sucha bułka
łyżka bułki tartej
łyżka pietrszki i koperku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Starą bułłkę moczymy w wodzie, żeby zmiękła i dokładnie odsączamy.
Ugotowane jajka kroimy w kostkę, dodajemy do bułki i wrzucamy pozostałe składniki.
Zagniatamy tak jak zwykłe kotlety - tylko tu rolę mięsa zastępują jajka.
Smażymy na rozgrzanej patelni na złocisty kolor.
Smacznego!
Uwielbiam kojarzą mi się z dzieciństwem.
OdpowiedzUsuńZapraszam serdecznie do mnie na muffinki kopce kreta.
Robiłam już takie kotlety, są pyszne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko.
Niechaj Boże Narodzenie
Usuństępi wszelkich bólów cienie,
niech usunie wszystkie troski,
a otworzy szczęścia grody,
niechaj przy najlepszym zdrowiu
życie szczęściem opromienia,
niesie miłość w Nowym Roku
- to są szczere me życzenia.
Uwielbiam je :)))))
OdpowiedzUsuńMimo, że jestem mięsożerny to przepis mi się podoba
OdpowiedzUsuń