Składniki:
na ciasto:
200 g mąki
100g cukru
150g masła
szczypta soli
sernik:
500 g sera mielonego na sernik
150 g cukru
budyń śmietankowy
4 jajka
Przygotowanie:
ciasto:
Wszystkie składniki łączymy na ciasto kruche.
Jednolitą masę wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
sernik:
Żółtka oddzielamy od białek, które ubijamy na sztywną pianę.
Sernik, cukier, żółtka, budyń łączymy i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Nastepnie stopniowo dodajemy białka mieszając łyżką.
Ciastem wykładamy formę do torownicy. Spód i boki.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze180st.
Następnie na ciasto wylewamy sernik. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 200 st. - aż sernik nam się zarumieni od góry.
na ciasto:
200 g mąki
100g cukru
150g masła
szczypta soli
sernik:
500 g sera mielonego na sernik
150 g cukru
budyń śmietankowy
4 jajka
Przygotowanie:
ciasto:
Wszystkie składniki łączymy na ciasto kruche.
Jednolitą masę wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
sernik:
Żółtka oddzielamy od białek, które ubijamy na sztywną pianę.
Sernik, cukier, żółtka, budyń łączymy i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Nastepnie stopniowo dodajemy białka mieszając łyżką.
Ciastem wykładamy formę do torownicy. Spód i boki.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze180st.
Następnie na ciasto wylewamy sernik. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 200 st. - aż sernik nam się zarumieni od góry.
Smacznego!
Pyszny, taki tradycyjny i "bogaty":)
OdpowiedzUsuńOOO. Smakowite! Na pewno wypróbuję ten przepis ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/