Owsianka z brzoskwinią i orzechami

Składniki:
4 łyżki płatków owsianych górskich,
szklaka mleka,
3 orzechy włoskie,
pół brzoskwini

Przygotowanie:
Płatki zalewamy mlekiem, gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez ok 10 minut, następnie odstawiamy na 5, żeby naciągnęły mleka.
Brzoskwinię kroimy na mniejsze kawałki, orzechy również, ale nie za drobno.
Wykładamy owsiankę na talerz wraz z dodatkami.
Opcjonalnie możemy dodać łyżeczkę miodu, ale uważam, że brzoskwinie i orzechy nadają słodyczy i smaku, i że więcej nic jej nie potrzeba:)

Smacznego!



Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec