Lekki, słodki, pyszny....
Składniki:
3-4 galaretki
3 śmietany 18% po 330 ml
3 łyżki żelatyny
4 łyżki cukru,
1/2 szklanki mleka
biszkopty
Przygotowanie:
Galaretki rozrabiamy w szklance gorącej wody. odstawiamy do stężenia. Następie kroimy w kostkę, albo w nierówne, różne kawałki.
W ciepłym mleku rozpuszczamy żelatynę. Studzimy.
Śmietanę mieszamy z cukrem. Gdy mleko ostygnie dolewamy do śmietany. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy galaretki i ostrożnie mieszamy.
Wykładamy do formy tortownicy: 24 cm, kładąc wcześniej spodzie biszkopty, odstawiamy na noc do lodówki, aby masa dobrze stężała.
Składniki:
3-4 galaretki
3 śmietany 18% po 330 ml
3 łyżki żelatyny
4 łyżki cukru,
1/2 szklanki mleka
biszkopty
Przygotowanie:
Galaretki rozrabiamy w szklance gorącej wody. odstawiamy do stężenia. Następie kroimy w kostkę, albo w nierówne, różne kawałki.
W ciepłym mleku rozpuszczamy żelatynę. Studzimy.
Śmietanę mieszamy z cukrem. Gdy mleko ostygnie dolewamy do śmietany. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy galaretki i ostrożnie mieszamy.
Wykładamy do formy tortownicy: 24 cm, kładąc wcześniej spodzie biszkopty, odstawiamy na noc do lodówki, aby masa dobrze stężała.
Ooo, jako odskocznię od tych wszystkich pierników, serników i makowców zjadłoby się takie cudeńko!
OdpowiedzUsuńCiasto zostało zjedzone bardzo szybko! Do tego można z nim fajnie eksperymentować - dodać owoce na wierzch, zrobić czekoladowy spód z herbatników... pomysłów jest dużo. Polecam gorąco! :)
Usuń