Zalewajka po mojemu

Składniki:

200 g ziemniaków,
barszcz biały (z butelki - najlepiej z piekarni), 1 szklanka,
3 ząbki czosnku,
łyżeczka chrzanu tartego,
ziele angielskie, liść laurowy,majeranek
sól, pieprz,
laska kiełbasy

Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy wraz z przyprawami i kiełbasą.
Gdy ziemniaki są już prawie miękkie dodajemy barszcz i mieszamy, ponieważ zgęstnieje.

Gotujemy na małym ogniu około 5-7 minut.
Podajemy ze śmietaną.




Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec