Składniki:
5 jajek,
duży plaster szynki,
4 średniej wielkości marynowane pieczarki,
łyżka majonezu,
łyżka posiekanego szczypiorku,
kiełki rzodkiewki do ozdoby,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Szynkę i pieczarki drobno siekamy.
Po ugotowaniu jajek przekrawamy na pól i wyjmujemy żółtka.
Mieszamy je razem z szynką, pieczarkami, majonezem,szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z kiełkami.
5 jajek,
duży plaster szynki,
4 średniej wielkości marynowane pieczarki,
łyżka majonezu,
łyżka posiekanego szczypiorku,
kiełki rzodkiewki do ozdoby,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Szynkę i pieczarki drobno siekamy.
Po ugotowaniu jajek przekrawamy na pól i wyjmujemy żółtka.
Mieszamy je razem z szynką, pieczarkami, majonezem,szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z kiełkami.
ja robię wersję z papryką konserwową zamiast pieczarek, ale ten chetnie wyprobuje :)
OdpowiedzUsuń