Zupa pomidorowa II

Zupa pomidorowa należy do moich ulubionych. Lubię ją w wersji kremowej z mozzarellą, jak i taką na niedzielnym rosole, na którą przepis poniżej.

A jaka jest Wasza ulubiona?


Składniki:
rosół
warzywa z rosołu (prócz cebuli)
udko z kurczaka (z rosołu)
pomidory w puszce,
sól, pieprz do smaku,
lubczyk i jogurt naturalny do dekoracji

Przygotowanie:
Warzywa miksujemy na gładką masę.Dodajemy do rosołu. Gotujemy kilka minut, aż zacznie wrzeć.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z makaronem, kawałkami kurczaka, lubczykiem i jogurtem.


Komentarze

  1. Apetycznie wygląda. Pomidorowa to najlepsza zupa na świecie !:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec