Ostatnio bardzo popularny i modny pudding z nasionami chia - zdobył i moje serce! Podałam go z frużeliną wiśniową, ale smakować będzie równie pysznie z innymi owocami. Jest banalny w przygotowaniu. Takie deserki to ja lubię!
Składniki:
(na 2 porcje):
4 łyżki nasion chia
400 ml mleka,
2 łyżeczki miodu,
opcjonalnie frużelina wiśniowa lub inne owoce
Przygotowanie:
Nasiona chia zalewamy mlekiem i dodajemy miód - dwie łyżki: 200 ml mleka. Mieszamy.
Odstawiamy do lodówki. Po około 20 ponownie mieszamy, aby nie porobiły nam się "glutki".
Pudding można zjeść po 3 godzinach, ale najlepiej jak będzie całą noc w lodówce.
Przed podaniem dodajemy owoce.
Składniki:
(na 2 porcje):
4 łyżki nasion chia
400 ml mleka,
2 łyżeczki miodu,
opcjonalnie frużelina wiśniowa lub inne owoce
Przygotowanie:
Nasiona chia zalewamy mlekiem i dodajemy miód - dwie łyżki: 200 ml mleka. Mieszamy.
Odstawiamy do lodówki. Po około 20 ponownie mieszamy, aby nie porobiły nam się "glutki".
Pudding można zjeść po 3 godzinach, ale najlepiej jak będzie całą noc w lodówce.
Przed podaniem dodajemy owoce.
Super deserek:)
OdpowiedzUsuńo super deser na lato !
OdpowiedzUsuń