Pudding chia

Ostatnio bardzo popularny i modny pudding z nasionami chia - zdobył i moje serce! Podałam go z frużeliną wiśniową, ale smakować będzie równie pysznie z innymi owocami. Jest banalny w przygotowaniu. Takie deserki to ja lubię!

Składniki:
(na 2 porcje):
4 łyżki nasion chia
400 ml mleka,
2 łyżeczki miodu,
opcjonalnie frużelina wiśniowa lub inne owoce

Przygotowanie:
Nasiona chia zalewamy mlekiem i dodajemy miód - dwie łyżki: 200 ml mleka. Mieszamy.
Odstawiamy do lodówki. Po około 20 ponownie mieszamy, aby nie porobiły nam się "glutki".
Pudding można zjeść po 3 godzinach, ale najlepiej jak będzie całą noc w lodówce.

Przed podaniem dodajemy owoce.

Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec