Bananowy omlet Chodakowskiej

Omlet bez cukru i mąki? Ale na pewno? TAK! 
Też byłam zdziwiona, że można uzyskać tak puszysty, lekki, słodki omlet tylko z dwóch składników! Można i polecam go każdemu!

Składniki:
1 banan,
2 jajka,
łyżka jogurtu naturalnego,
owoce (borówki, maliny, albo jak u mnie ciemne winogrono)

Przygotowanie:
Banana kroimy na kawałki. Blendujemy na gładką masę wraz z jajkami.
Na mocno rozgrzaną patelnię (wysmarowaną bardzo niewielką ilością tłuszczu) wylewamy masę i zmniejszamy ogień. Smażymy kilka minut i przewracamy na drugą stronę na kilka chwil.

Na lekko wystudzony (ale nie zimy!) omlet wykładamy jogurt, owoce i zwijamy w rulon.



Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec