Na leniwe weekendowe śniadanko - szakszuka! Moja wersja jajek z pomidorami.
Składniki:
4 jajka
2 duże pomidory
Pół cebuli
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz do smaku
Posiekany szczypiorek
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek drobno kroimy. Podsmażamy aż cebula się zeszkli .
Pomidory obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy do celbuli.
Dusimy pod przykryciem do miękkości.
Jajka lekko roztrzepujemy.
Na pateli pomiędzy pomidorami robimy kilka wglebien, w które wlewamy jajka. Posypujemy solą z pieprzem.
Smażymy pod przykryciem około 5 minut.
Podajemy na patelni wraz ze szczypiorkiem.
Składniki:
4 jajka
2 duże pomidory
Pół cebuli
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz do smaku
Posiekany szczypiorek
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek drobno kroimy. Podsmażamy aż cebula się zeszkli .
Pomidory obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy do celbuli.
Dusimy pod przykryciem do miękkości.
Jajka lekko roztrzepujemy.
Na pateli pomiędzy pomidorami robimy kilka wglebien, w które wlewamy jajka. Posypujemy solą z pieprzem.
Smażymy pod przykryciem około 5 minut.
Podajemy na patelni wraz ze szczypiorkiem.
jako w pomidorach? muszę kiedyś zrobić coś takiego na śniadanko, potrawa na Twoich zdjęciach wygląda bardzo zachęcająco:)
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
UsuńAle kolorowo na patelni... a jajka z cebulą i pomidorami rzeczywiście świetnie smakują.
OdpowiedzUsuńAle kolorowo na patelni... a jajka z cebulą i pomidorami rzeczywiście świetnie smakują.
OdpowiedzUsuńAle kolorowo na patelni... a jajka z cebulą i pomidorami rzeczywiście świetnie smakują.
OdpowiedzUsuń