Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Mięciutkie dzięki biszkoptom. Z lekko wyczuwalnym bananowym posmakiem, a całość idealnie uzupełnia gorzka czekolada.
Składniki:
2 opakowania biszkoptów po 180 g
900 ml soku typu Kubuś marchewkowo - bananowego
3 budynie waniliowe bez cukru
2 łyżki cukru
2 łyżki masła
2 duże śmietany 30%
3 śnieżki
1/4 szklanki cukru pudru
80 g startej gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
W 250 ml soku rozrabiamy budynie. Resztę zagotowujemy wraz z cukrem i masłem.
Dodajemy rozrobione budynie do soku i mieszamy aż nam zgęstnieje.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pierwsza warstwę biszkoptów, następnie wykładamy masę Kubusiowa i drugą warstwę biszkoptów.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śnieżkami. Wykładamy na biszkopty. Posypujemy czekoladą.
Wkładamy do lodówki na min. 12 godzin.
Składniki:
2 opakowania biszkoptów po 180 g
900 ml soku typu Kubuś marchewkowo - bananowego
3 budynie waniliowe bez cukru
2 łyżki cukru
2 łyżki masła
2 duże śmietany 30%
3 śnieżki
1/4 szklanki cukru pudru
80 g startej gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
W 250 ml soku rozrabiamy budynie. Resztę zagotowujemy wraz z cukrem i masłem.
Dodajemy rozrobione budynie do soku i mieszamy aż nam zgęstnieje.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pierwsza warstwę biszkoptów, następnie wykładamy masę Kubusiowa i drugą warstwę biszkoptów.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śnieżkami. Wykładamy na biszkopty. Posypujemy czekoladą.
Wkładamy do lodówki na min. 12 godzin.
Ale wspaniałe ciacho! Idealne do niedzielnej kawy :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis!
OdpowiedzUsuńMoze i fajny ten przepis ale po co ta chemia wb postaci sniezki sama smietana nie wystarczy ?
OdpowiedzUsuńŚnieżka utrzymuje konsystencję śmietany 😊
Usuńdwie "duże" śmietany tzn. ile ml.?
OdpowiedzUsuńPo 330 ml 😊
Usuń