Sernik gotowany na biszkoptach

Puszysty, miękki sernik z kokosem. Jest szybki i bardzo łatwy w wykonaniu. Zachwyci każdego!





Składniki:
1,5 kg sera na sernik z wiaderka
5 jajek
1 1/4 szklanki cukru
250 g masła
2 budynie waniliowe bez cukru
2 lyzki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki mleka
200 g wiórków kokosowych
1 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów

Przygotowanie:
Ser mieszamy z jajkami.
Mleko mieszamy z budynkami i mąka.
Masło roztapiamy i dodajemy cukier, a następnie pozostale skladniki.
Bardzo dokładnie mieszamy i gotujmy na małym ogniu około 20 - 25 minut co jakiś czas mieszając żeby się nie przypalilo.
Na dno formy wykładamy połowę biszkoptów i zalewamy połową goracej masy serowej na którą wykładamy pozostałe biszkopty i masę serową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.
Odstawiamy do wystygnięcia.
Wstawiamy do lodówki minimum na noc.

Komentarze

  1. Bardzo ciekawy sernik!
    I wygląda tak lekko jak chmurki...
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I jest faktycznie taki delikatny mięciutki jak chmurka 😊

      Usuń
  2. Pięknie wygląda jak śnieg, który dzisiaj u nas sypie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda rewelacyjnie, aż ma się ochotę sięgnąć po kawałeczek. :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo 😊 proszę się czestowac😁

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. Dzięki 😁polecam bo pyszny jest ten sernik 😊

      Usuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec