Cupcake z czekoladą

Pyszne małe muffinki z czekoladą. Świetnie smakują z kawą piernikową!


Składniki:
(na około 30 sztuk):

1 1/4 szklanka mąki,
200 ml mleka,
150 g masła,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 jajka,
1/3 szklanki cukru
100 g czekolady mlecznej
(opcjonalnie 2 łyżeczki kakao)


Przygotowanie:
Czekoladę siekamy na małe cząstki.
Masło rozpuszczamy i studzimy.
Suche składniki mieszamy razem i łączymy z mokrymi.
Pieczemy w maszynce do muffinków 25minut.

Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec