Mini naleśniki a'la pancake

Puszyste, małe plauszki na leniwe śniadanko, czy też na wynos na przekąskę. Bardzo fajnie komponują się z owocami i syropem klonowym lub miodem.




Składniki:
szklanka mąki
1/4 szklanki cukru pudru
1 1/4 szklanki maślanki
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
50 g masła
szczypta soli


Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy i studzimy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą trzepaczki.
Smażymy małe placuszki na rozdrzanej patelni na rumiano na małym ogniu (gdy z jednej strony tworzą się małe pęcherzyki - można przewrócić na drugą stronę).

Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno też są pyszne!

Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec