Makaron w sosie śmietanowo - serowym z kurczakiem

Taki makaron chodził za mną już od jakiegoś czasu. Pyszny, gęsty i kremowy sos + kurczak + ulubiony makaron = 100% udany obiad!

Składniki:

250 g ulubionego makaronu - najlepiej grubych wstążek
podwójna pierś z kurczaka
100 g serka topionego naturalnego
200 ml śmietany 36%
szczypta tymianku,
sól pieprz do smaku,
2 łyżki masła

Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu - najlepiej al dente.
Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce masła.
Serek topiony podgrzewamy w rondelku wraz z łyżka masła, aż się rozpuści.
Dodajemy śmietankę i zagotowujemy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem.
Na sam koniec wrzucamy usmażonego już kurczaka.


Komentarze

Prześlij komentarz