Dodatek do deserów i nie tylko ...
Składniki:
3 duże gruszki,
ok 450-500 ml wody
150 g cukru,
łyżka soku z cutryny,
szczypta cynamonu,
2 średniej wielkości laski cynamonu,
kilka goździków
Przygotowanie:
Gruszki obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestki.
Wkładamy do rondelka, zasypujemy cukrem, dodajemy sok z cytryny, cynamon i goździki.
Gotujemy ok 15minut pod przykryciem, następnie bez przykrycia do miękkości gruszek, Nóż musi gładko wchodzić w owoc.
Składniki:
3 duże gruszki,
ok 450-500 ml wody
150 g cukru,
łyżka soku z cutryny,
szczypta cynamonu,
2 średniej wielkości laski cynamonu,
kilka goździków
Przygotowanie:
Gruszki obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestki.
Wkładamy do rondelka, zasypujemy cukrem, dodajemy sok z cytryny, cynamon i goździki.
Gotujemy ok 15minut pod przykryciem, następnie bez przykrycia do miękkości gruszek, Nóż musi gładko wchodzić w owoc.
Komentarze
Prześlij komentarz