Jaglanka z granatem

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia - tego chyba nie trzeba nikomu powtarzać. JA bardzo lubię śniadania na ciepło: owsianki, placki, naleśniki. A od dziś moim faworytem jest jaglanka! Polecam każdemu, kto jeszcze nie jadł.

Składniki:
3/4 szklanki mleka
5 łyżek płatków jaglanych,
szczypra soli,
łyżka miodu,
łyżeczka masła
półowocu granatu

Przygotowanie:
Mleko podgrzewamy wraz z miodem,solą oraz miodem. Dodajemy płatki i mieszamy. Gotujemy około 5-7 minut, mieszając gdyż będzie gęstnieć.
Podajemy z owocem granatu.


Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec