Babeczki waniliowe z budyniem

Babeczki waniliowe z masą budyniową. 
Słodkie, wilgotne w środku. Bardzo szybko znikają! Podajemy lekko polukrowane z kolorową posypką.


Składniki:
150 g Kasi + łyżka do budyniu,
jajko,
2 szklanki mąki,
prawie ¾ szklanki cukru,
opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (10g),
kilka kropel aromatu waniliowego,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szklanka mleka + 400 ml do budyniu,
budyń waniliowy

Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy i studzimy.
W między czasie robimy budyń – tak jak na opakowaniu tylko na 400 ml plus łyżka masła.

Do zimnego masła dodajemy jajko, aromat waniliowy i mleko.  Mieszamy.
W drugiej misce suche składniki (mąka, cukier,cukier z prawdziwą wanilią, proszek do pieczenia).
Łączmy suche i mokre składniki.


Do foremek wykładamy dużą łyżkę masy na ciasto, następnie łyżeczką masę budyniową i przykrywamy ciastem do ¾ wysokości formy.

Pieczemy około 25 minut w temp. 180 stopni.


Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec