Babeczki waniliowe z masą budyniową.
Słodkie, wilgotne w środku. Bardzo szybko znikają! Podajemy lekko polukrowane z kolorową posypką.
Składniki:
150 g Kasi + łyżka do budyniu,
Słodkie, wilgotne w środku. Bardzo szybko znikają! Podajemy lekko polukrowane z kolorową posypką.
Składniki:
150 g Kasi + łyżka do budyniu,
jajko,
2 szklanki mąki,
prawie ¾ szklanki cukru,
opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (10g),
kilka kropel aromatu waniliowego,
kilka kropel aromatu waniliowego,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szklanka mleka + 400 ml do budyniu,
budyń waniliowy
Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy i studzimy.
W między czasie robimy budyń – tak jak na opakowaniu tylko
na 400 ml plus łyżka masła.
Do zimnego masła dodajemy jajko, aromat waniliowy i mleko. Mieszamy.
W drugiej misce suche składniki (mąka, cukier,cukier z prawdziwą wanilią, proszek do
pieczenia).
Łączmy suche i mokre składniki.
Wspaniałe babeczki :-)
OdpowiedzUsuń