Kolejny pyszny przepis na pieczoną rybę!
Składniki:
4 duże filety miruny ze skórą,
2 marchewki,
duża pietruszka,
3-4 pomidory suszone z zalewy (oleju),
pół papryki zielonej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na grubych oczkach. Paprykę kroimy w małą kostkę, pomidory na mniejsze kawałki. Dusimy pod przykryciem w rondelku z dodatkiem 2-3 łyżek wody, mieszając co jakiś czas - przez około 5-7 minut.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Rybę lekko soli i pieprzymy. Pieczemy 10 minut, a następnie wykładamy na rybę warzywa i pieczemy kolejne 15 - 17 minut.
Składniki:
4 duże filety miruny ze skórą,
2 marchewki,
duża pietruszka,
3-4 pomidory suszone z zalewy (oleju),
pół papryki zielonej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na grubych oczkach. Paprykę kroimy w małą kostkę, pomidory na mniejsze kawałki. Dusimy pod przykryciem w rondelku z dodatkiem 2-3 łyżek wody, mieszając co jakiś czas - przez około 5-7 minut.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Rybę lekko soli i pieprzymy. Pieczemy 10 minut, a następnie wykładamy na rybę warzywa i pieczemy kolejne 15 - 17 minut.
lubię taką rybę:)
OdpowiedzUsuńMniam! Wspaniale wygląda ta rybka. Próbowałaś wersji z dorszem? Za miruną akurat nie przepadam.
OdpowiedzUsuńNie próbowałam, ale myślę że z dorszem też będzie dobrze smakowało 😊
Usuń