Ciasto na biszkopcie z masą budyniową, wafelkami i posypką kokosową
Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
Szklana mąki
2 łyżki cukru pudru
Szczypta soli
Łyżka oleju
Masa budyniowa:
3 budynie śmietankowe
1 szklanki cukru pudru
200 g Kasi
3 szklanki mleka
dodatkowo:
250 g rurek kakaowych
100 g wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Biszkopt:
Żółta oddzielamy od białek.
Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo żółtka i olej. Na koniec mąkę i cukier. Miksujemy do połączenia składników.
Pieczemy przez około 20 minut w temp. 180 stopni.
Budyń rozrabiamy w szklane mleka
Pozostałą część zagotowujemy wraz z cukrem. Dodajemy budyń, zagotowujemy do uzyskania gęstej masy. Studzimy.
Masło ubijamy. Dodajemy budyń i miksujemy na gładką masę.
Na biszkopt wykładamy połowę masy. Układamy rurki, drugą część masy, posypujemy kokosem..m
Chłodzimy przez min. 12 godzin.
Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
Szklana mąki
2 łyżki cukru pudru
Szczypta soli
Łyżka oleju
Masa budyniowa:
3 budynie śmietankowe
1 szklanki cukru pudru
200 g Kasi
3 szklanki mleka
dodatkowo:
250 g rurek kakaowych
100 g wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Biszkopt:
Żółta oddzielamy od białek.
Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo żółtka i olej. Na koniec mąkę i cukier. Miksujemy do połączenia składników.
Pieczemy przez około 20 minut w temp. 180 stopni.
Budyń rozrabiamy w szklane mleka
Pozostałą część zagotowujemy wraz z cukrem. Dodajemy budyń, zagotowujemy do uzyskania gęstej masy. Studzimy.
Masło ubijamy. Dodajemy budyń i miksujemy na gładką masę.
Na biszkopt wykładamy połowę masy. Układamy rurki, drugą część masy, posypujemy kokosem..m
Chłodzimy przez min. 12 godzin.
Komentarze
Prześlij komentarz